Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

EM cimeres logo ARANY HU

Tájékoztató a 2019. évi hulladékgazdálkodási fejlesztési egyedi támogatásokról

 

A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény 20. § (1) bekezdés f) pontja és a 22. § (1) bekezdése alapján a termékdíjköteles termékek hulladékával kapcsolatos hulladékgazdálkodás fejlesztésére fordítható támogatás elnyerése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyedi támogatási lehetőséget tesz közzé.

 

 

A támogatás célja a körforgásos gazdaság megvalósulását elősegítő hazai komplex hulladékgazdálkodási rendszerek kialakításának, fejlesztésének, hatékonyság növelésének, továbbá a másodnyersanyagok felhasználásának ösztönzése.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a támogatási kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást nyújt, a támogatás a Támogatói Okirat kiállítását követően egy összegben, támogatási előleg formájában (egyösszegű előfinanszírozás) kerül kifizetésre, utólagos elszámolási kötelezettség mellett.

 

Támogatási kérelmet nyújthatnak be a termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékok – ezen belül a műanyag, üveg, fa, fém, papír és társított csomagolási hulladék, elektromos és elektronikus berendezések hulladékai – anyagában történő hasznosítását biztosító Magyarországon bejegyzett és jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok.

 

Tájékoztató a 2019. évi hulladékgazdálkodási fejlesztési egyedi támogatásokról

 

 

Adatlap

 

Költségterv

 

Átláthatósági nyilatkozat

 

KKV-nyilatkozat

 

4. melléklet a 15/2018. (XII. 28.) ITM utasításhoz

 

5. melléklet a 15/2018. (XII. 28.) ITM utasításhoz

 

6. melléklet a 15/2018. (XII. 28.) ITM utasításhoz