Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

Szakmai szervezetek

 

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége (HOSZ)

A hulladékgazdálkodás és -hasznosítás területén dolgozó vagy azt támogató gazdasági társaságok, vállalkozók, szervezetek és szakemberek önkéntes társulásán alapuló – jogi személyiséggel rendelkező – országos jellegű tudományos tanácsadó, kereskedelem-szervező és érdekképviseleti non-profit közhasznú szervezet. Küldetése a környezet védelme és az ipar ellátása másodlagos alapanyagokkal, emellett a hazai szakemberek magas színvonalú (tovább)képzése oktatási tevékenysége keretén belül.

 

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSzGySz)

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége a környezetvédelmi ipar, a zöldipar szakmai érdekképviselete, közhasznú szervezet. Célja a környezeti kultúra fejlesztése, a zöldipar szerepének erősítése, a szakmai érdekek érvényesítése, nemzetközi kapcsolatok erősítése. A Szövetség 1992 végén 26 vállalkozás elhatározásából alakult, jelenleg 265 tagja van. A tagságot a hulladékkezeléssel és hasznosítással, szennyvíztisztítással, levegőtisztaság-védelemmel, zajvédelemmel foglalkozó környezetvédelmi szolgáltató cégek, tervező-szakértő cégek, akkreditált laboratóriumok, e területen kutatási-fejlesztési tevékenységet végzők, a környezetvédelemben használt termékek gyártói, tehát a környezetvédelmi ipar képviselői alkotják. 2009 óta kétévente megszervezi az ÖKOINDUSTRIA nemzetközi környezetipari szakkiállítást.

 

Köztisztasági Egyesülés (KÖZTEGY)

A Köztisztasági Egyesülés 1972-ben alakult, a magyarországi települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltató szervezeteket és e tevékenységhez kapcsolódó gyártó,- forgalmazó cégeket tömörítő szervezet.