Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

2016-ban is folytatódik a FŰTS OKOSAN! társadalmi célú kampány

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárA Fűts okosan! komplex felvilágosító és tájékoztató kampány célkitűzése, hogy felhívja a lakosság figyelmét a fűtési szezon kezdetén egyes szilárd tüzelőanyagok használatának veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira, valamint elérhetővé tegyen minden olyan információt, amely a helyes fűtési technikát ismerteti – mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a Herman Ottó Intézetben megrendezett kampányindító rendezvényen.

Bővebben...

„Többet ésszel, mint csomagolással!”- Ötödik éve a hulladékcsökkentésért

EWWR logo Magyarország a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság szervezésében immár 5. alkalommal vesz részt az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban. Az idén november 19. és 27. között Európa-szerte megrendezett akciósorozat a csomagolási hulladékok mennyiségének csökkentését helyezi középpontba. A kampányban való önkéntes részvételre már bevált mindennapi praktikák, akciók vállalásával vagy saját ötlet megvalósításával lehet jelentkezni.

Bővebben...

Termékdíj a környezetünk védelméért

Egy termék előállítása, használata óhatatlanul is környezeti károkkal jár, ha máskor nem, akkor biztosan, amikor hulladékká válik. Ezeknek a károknak a mérséklését, és a rendelkezésünkre álló erőforrásokkal való tudatosabb, felelősségteljesebb gazdálkodást hivatott támogatni és elősegíteni hazánkban a termékdíj. A vonatkozó jogszabály (2011. évi LXXXV. törvény a környezetvédelmi termékdíjról) a gyártói felelősség és a „fizessen a szennyező” elvet igyekszik érvényre juttatni.

Bővebben...

„Nem nehéz vigyázni a Földre” - erről szól a Médiaunió idei kampánya

mediaunio konnektor„Nem nehéz...” - ez fő üzenete a Médiaunió idei, környezetvédelmi témájú kampányának, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos fogyasztásra. Elsősorban arra, hogy ha nem vásárolunk feleslegesen sokat, és okosan hasznosítjuk újra a hulladékot, azzal máris sokat tettünk a környezetünk megóvásáért. A kampányt szakértőkkel, zöld szervezetekkel együtt alakították ki, a munkában az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság is részt vett. A kampány keretében készült filmek itt érhetőek el.

Bővebben...

Szolnokon folytatódott az Ötkukás Játékok

otkukas jatekok szolnok 07 kSzolnok adott otthont az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) második Ötkukás Játékok rendezvényének, amelyet idén első alkalommal szervezett meg az OKTF NHI, elsőként Budapesten. A program keretében a sportoló fiatalok játékos feladatokon keresztül érthették és tanulhatták meg, miért fontos környezetünk védelme és a szelektív hulladékgyűjtés. Az eseményen, amely a Vízilabda Arénában 2016. június 9-én zajlott le, 150 gyermek vett részt, a Szolnoki Vízilabda Sport Club növendékei és a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tanulói.

Bővebben...

FILMPÁLYÁZAT: megvannak az idei nyertesek!

oktf film dijatadas 07Lezajlott az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) filmpályázatának döntő zsűrizése és átadták a díjakat a legjobb, legkreatívabb filmek készítőinek 2016. május 31-én Budapesten, az Anker Klubban. A megmérettetés keretében a pályázóktól azt kérték, „fordítsák le” a mindennapok nyelvére, mit is takar a környezettudatosság fogalma. Az OKTF NHI Filmpályázatára összesen 81 kisfilm érkezett be.

Bővebben...