Main menu

Tájékoztató a 2021. évi termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztési egyedi támogatásokról

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztési támogatás elnyerése érdekében egyedi támogatási lehetőséget tesz közzé.

A támogatás célja, hogy a Magyar Állam az SA.58312 számú bizottsági határozaton alapuló, vissza nem térítendő költségvetési támogatás nyújtásával a termékdíjköteles termékekből keletkezett hulladékok kezelésével/előkezelésével/hasznosításával foglalkozó, vagy a támogatással létrejövő fejlesztés révén azt megvalósító mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint a nagyvállalkozások COVID-19 járvány (koronavírus-járvány) következtében kialakult likviditási nehézségeit enyhítse a körforgásos gazdaság megvalósulását elősegítő hazai komplex hulladékgazdálkodási rendszerek kialakításának, fejlesztésének, hatékonyságnövelésének, továbbá a másodnyersanyagok felhasználásának ösztönzése által, a hulladék-újrafeldolgozáshoz nyújtott beruházási támogatás segítségével.

Egyedi kérelem alapján támogathatóak egyrészt a termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékok kezelését/előkezelését és további kezelésre történő átadását/hasznosítását végző, másrészt e hulladékok kezelését/előkezelését és további kezelésre történő átadását/hasznosítását jelenleg nem végző, de a támogatási kérelemben szereplő fejlesztés eredményeképpen azt megvalósító gazdálkodó szervezetek.

A támogatás a támogatói okirat kiállítását követően egy összegben, támogatási előleg formájában kerül kifizetésre, utólagos elszámolási kötelezettség mellett.

Az egyedi kérelmek benyújtási határideje: 2021. október 21.

1.    Tájékoztató a 2021. évi termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztési egyedi támogatásokról

2.     Átláthatósági nyilatkozat

3.      Támogatói Okirat sablon és mellékletei

4.      KKV minősítés megállapítására vonatkozó nyilatkozat

5.      Adatkezelési Tájékoztató