Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

Környezetvédelmi hónap kezdődik a Francia Intézetben

Előadások, kerekasztal-beszélgetések, filmvetítések és kiállítások várják az érdeklődőket a Francia Intézet által szervezett környezetvédelmi hónap programjai keretében november 7. és december 6. között.

Az „Együtt a környezetvédelemért" című programsorozat, amelyet a Francia Nagykövetség Kulturális és Együttműködési Osztálya, a Francia Intézet és a Vidékfejlesztési Minisztérium közösen szervez, lehetőséget kíván nyújtani a magyar-francia tudományos, technikai, gazdasági, vidéki és egyetemközi együttműködés megerősítésére is – tájékoztatta a Francia Intézet az MTI-t.

A sokszínű rendezvénysorozatra két neves francia környezetvédőt is meghívtak a szervezők. A nyitóestre érkezik Brice Lalonde, az ENSZ Rio+20 program ügyvezető koordinátora, Franciaország korábbi környezetvédelmi minisztere. December 6-án Marie-Monique Robin, filmrendező legújabb, az agroökológia aktualitásáról szóló tényfeltáró filmjét mutatja be Mit aratunk jövőre? (Les moissons du futur?) címmel.

A környezetvédelmi hónap során állami és a helyi érdekképviseleti szervek, önkormányzatok, építészirodák, civil szervezetek, valamint a felsőoktatás és a tudományos élet magas szinten képzett szakemberei szólalnak meg.

A rendezvénysorozat a korábbi évek hagyományaihoz híven helyet ad a passzívházak és az energiahatékony épületek című szakmai konferenciának is.

A környezetvédelemre nevelés keretében a gimnazisták a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Francia Nagykövetség szervezésében egy hulladék-feldolgozó üzemet látogatnak meg és egész napos játékos programokon vesznek részt.

A szakmai programokat különböző műhelyülések és kiállítások gazdagítják. A Francia Intézet termeiben Vincze Bálint természetfotós képei és a Tükörben a világ című interaktív tárlat munkái láthatók.

A környezetvédelmi előadások és programok mellett az ország több kéttannyelvű gimnáziumában filmvetítések segítik a környezetvédelmi témák jobb megértését.

Az eseményről részletes tájékoztatás a www.franciaintezet.hu, valamint a www.facebook.com/franciaintezet honlapon olvasható.

Forrás: MTI 2012. november 3.