Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

FILMPÁLYÁZAT: megvannak az idei nyertesek!

oktf film dijatadas 07Lezajlott az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) filmpályázatának döntő zsűrizése és átadták a díjakat a legjobb, legkreatívabb filmek készítőinek 2016. május 31-én Budapesten, az Anker Klubban. A megmérettetés keretében a pályázóktól azt kérték, „fordítsák le” a mindennapok nyelvére, mit is takar a környezettudatosság fogalma. Az OKTF NHI Filmpályázatára összesen 81 kisfilm érkezett be.

oktf film dijatadas 04Ebben a műfajban ma a legnehezebb feladat áttörni azt az információs zajt, amelyben élünk – hangzott el a beérkezett filmek értékelése során a zsűritagoktól, akik szerint csak úgy lehet a közönséget, a célcsoportot elérni, ha a filmek valamilyen pluszt tartalmaznak. A zsűrit Novák Péter színész, rendező, Pokorny Lia színésznő, Vadon János, rádiós műsorvezető, valamint Scodnik Kinga, az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság titkárságvezetője alkotta.

Az idei filmpályázat döntőjébe az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség és a kiíró OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság munkatársai választották ki a 18 legjobb alkotást. A végső zsűrizés keretében az alábbi videók készítőit találták a legjobbnak a zsűritagok.

A Tinik (14-18 év közöttiek) korcsoportjában az alábbi díjakat ítélte oda a zsűri:

I. helyezett: Póré Marcell - Légy Te is válogatós!
II. helyezett: Matyovszky Benedek, Lemle Béla - Pofagyalu
III. helyezett: Sőregi Soma Sándor - Támad a szemét!

oktf film dijatadas 03 kA Fiatalok, de már felnőttek (19-30 év közöttiek) korcsoportban az alábbi díjakat ítélte oda a zsűri:

I. helyezett: Rózsa Gábor - Több időt nyersz
II. helyezett: Molnár Kristóf - Kukakapitány
III. helyezett: Szabó Gergő Ferenc - PetMester
Különdíj: Kump Edina, Kőszegi Tamás - Kumpék és Kőszegiék csodálatos élete
Különdíj: Zsólyomi Fruzsina, Szepesi András, Seres Balázs - „nem zavar”

A 30+ (30 év fölöttiek) korcsoportban az alábbi díjakat ítélte oda a zsűri:

I. helyezett: Földes Tamás - 2074 - Budapest
II. helyezett: Horváth Pál - Eltévedve
III. helyezett: Manga István, Soós Alexandra, Soós Dániel - Csak EGY
Különdíj: Horváth Pál - Eltévedve

oktf film dijatadas 08A díjazottak az oklevél mellé különböző értékű Media Markt ajándékkártyát kaptak jutalmul, annak érdekében, hogy a jövőben még jobb, komolyabb eszközökkel tudjanak filmeket készíteni akár a környezettudatossághoz kapcsolódó témákról.

A filmpályázat keretében az OKTF NHI 30-90 másodperc közötti hosszúságú videókat várt. Az alkotóktól azt kérték, mutassák meg, számukra mit jelent a környezettudatosság, a környezetünkre való odafigyelés. A pályázat célja az volt, hogy a mindennapok nyelvére „lefordítsák” ezt a fogalmat.

Az OKTF NHI immár harmadszor írta ki filmpályázatát, amelyre 2014-ben 18, 2015-ben pedig 83 kisfilmet készítettek el és küldtek be az alkotók.

Letölthető sajtóközlemény: