Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

FILMPÁLYÁZAT: még egy hétig várjuk a kisfilmeket!

A téma: mit jelent a gyakorlatban a környezettudatosság?

2016. május 2. Budapest - Meghosszabbított határidővel, 2016. május 8-án éjfélig várja a kisfilmeket filmpályázatára az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság. Az alkotásokat Pokorny Lia, Novák Péter és Vadon János értékeli majd. A legkreatívabb videók készítői félmillió forint értékű vásárlási utalványt kapnak. További részletek a kampány weboldalán olvashatóak.

A filmpályázatunkkal arra szeretnénk rávilágítani, mit is takar a környezettudatos gondolkodás, a hulladékokkal való felelős bánásmód? Mit jelent ez a gyakorlatban a mindennapi életben, és hogyan tudjuk ezen a szűrőn keresztül nézni a világot, ennek megfelelően meghozni minden döntésünket a legkisebbtől a legnagyobbig? Kezdve onnan, hogy kérünk-e nejlonzacskót a pénztárnál a bevásárlás végén, azon keresztül, hogy folyó víznél mosogatunk-e, egészen odáig, hogy a kiürült tejes dobozt (italoskartont) a kommunális vagy a szelektív hulladékgyűjtőbe dobjuk.

A filmpályázat keretében az egyetemista és középiskolás korú amatőr filmesektől 30-90 másodperc hosszú videókat várunk, amelyekben megmutatják, számukra mit jelent a környezettudatosság, a környezetünkre való odafigyelés. A pályázat célja, hogy a mindennapok nyelvére „lefordítsa” ezt a fogalmat.

A megmérettetés mottója: „HOZZ KI TÖBBET KEVESEBBŐL!”

A filmpályázatra három korcsoportban várjuk a pályaműveket, melyek a Tinik (14-18 év közöttiek), a Fiatalok, de már felnőttek (19-30 év közöttiek) és a 30+ (30 év felettiek) korcsoportja.

A beérkező kisfilmeket a döntőben idén is Pokorny Lia színész, Novák Péter színész, műsorvezető és Vadon János, rádiós műsorvezető értékeli majd. A zsűri tagjai mind olyan szakemberek, akik a saját életükben is szem előtt tartják környezetünk védelmének fontosságát, és eszerint – felelősen és tudatosan – is élik a mindennapjaikat.

A legjobb, legkreatívabb filmek a legfiatalabb korcsoport tagjai számára 300 ezer, míg a két idősebb korcsoport pályázói számára 500 ezer forint értékű vásárlási utalványt jelenthetnek.

Letölthető sajtóközlemény: