Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

Hasznos volt a 13. Hulladékhasznosítási konferencia is

Hulladékhasznosítási konferencia címmel kétnapos szakmai fórumot szervezett Gyulára, a Gépipart Támogató Egyesület (GTE), amelynek – egy sorozat újabb részeként – ez volt a 13. ilyen rendezvénye. A konferencián előadók a hulladékgazdálkodást érintő törvényalkotás aktuális helyzetéről és értékeléséről, az ágazat műszaki-technikai fejlettségének állapotáról, valamint a kutatások alapján is alkalmazható új megoldásokról adtak részletes tájékoztatást.

A www.gyulaihirlap.hu beszámolója szerint a megnyitón felszólalt Kemény Attila, nyugalmazott államtitkár is, aki a többi között szorgalmazta: a kormánynak felülvizsgálat céljából át kellene tekintenie az 1996. óta érvényben lévő környezetvédelmi törvényt, ahogy a gazdaságot szabályozó eszközrendszert. Szerinte meg kellene vizsgálni azt is, hogy a környezetvédelmi céloknak megfelelően orientálódott-e a gazdaság, valamint a takarékosabb erőforrások felhasználásának elvárása, a csökkentett emisszió kibocsátására való törekvés sikerrel járt-e?

A konferencián Vámosi Oszkár, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) ügyvezetője az Új eredmények a hulladékgazdálkodásban – az OHÜ szerepe 2012-ben és a jövőben, címmel tartott előadást. Ebben nemcsak az OHÜ aktuális helyzetéről beszélt, hanem az év végéig és a következő években várható feladatokról, amelyeket nagy valószínűséggel meghatároznak majd az új Hulladéktörvényből a szervezetre háruló elvárások is.

A konferenciasorozat gyulai „állomásán" Róta Ernő, a GTE főtitkára a rendezvény zárásaként kifejtette, hogy – az előadások alapján – ezen a konferencián is sikerült a hulladékhasznosítás témakörben sok újat mondani, az ágazat helyzetét hazai és az európai uniós környezetben is aktualizálni és megoldási lehetőségeket, javaslatokat is bemutatni.

A GTE Hulladékhasznosítási konferencia előadásai az alábbi linken elérhetők: https://picasaweb.google.com/117274848028719882363/
HulladekhasznositasiKonferencia2012?authuser=0&feat=directlink

A konferenciához kapcsolódó további szöveges és képes információkat pedig az alábbi web-helyen lehet megtalálni: a http://geptame.hu/page27.php valamint a https://picasaweb.google.com/107172899357468578262
/Hulladek20120920?authkey=Gv1sRgCKTLkujVnfmrgAE
oldalon.