Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

Műanyaghulladékból is gyárt saját PET-palackot a Szentkirályi

Immár fél évtizede, hogy a Szentkirályi Ásványvíz Kft. saját maga gyártja a cég nevét viselő ásványvizes műanyagpalackokat. Az ehhez szükséges berendezésekkel a cég: granulátumból készíti el az előformát, melynek felfújásával és alakításával készül el az új műanyagflakon.

A most munkába állított, itthon jelenleg egyedülálló gyártósor újdonsága, hogy képes olyan PET-granulátumból is ásványvizes-flakont gyártani, amelyet szelektíven gyűjtött hulladékokból – megfelelő feldolgozás és technológia alkalmazásával – állítanak elő, derült ki azon az üzemavatón, amelyen Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is résztvett. Hozzászólásában példaértékűnek nevezte a Szentkirályi Ásványvíz Kft. beruházását, mert olyan fröccsöntő üzem készült el – mintegy 600 millió forintba kerülő beruházással –, amely a korszerű technológiájával arra is rámutat, hogy a műanyaghulladék érték, az újrahasznosítás a környezet védelmét is szolgálja.

Hazánk egyik legnagyobb termelőkapacitású ásványvízgyártója – amely teljes egészében magyar tulajdonban van – 2004-től, 2012 első félévéig 1,1 milliárd liter, ásványvizet és ásványvízalapú italt gyártott.

A több világversenyen fődíjat elért Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője: Balogh Levente, az új üzemavatón mutatta be a cég új termékét: az Aqua Elixist. A titkos recept alapján, összesen 31-féle magyar gyógynövény felhasználásával készült üdítőitalt, egyliteres kiszerelésben palackozzák.

Forrás: az MTI tudósítása alapján.