Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

Megújult az OHÜ honlapja

Tisztelt Látogató, kedves Partnerünk!

Március 1-én indult el az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) internetes honlapja és máris megújult a www.szelektivinfo.hu. Nem öncélú változásról van szó, vagyis nem annak a média-divatnak akar megfelelni az OHÜ, hogy a több vagy az újabb látogatók megnyerése érdekében időközönként új „köntösbe” bújjon. A megújulás a tartalom és a forma összhangjának elvét igyekszik a gyakorlatban érvényesíteni, ehhez nagy ösztönzést adtak az eddigi – a folyamatosan növekvő számú – Látogatók és Partnerek visszajelzései, észrevételei s persze nem utolsó sorban, az OHÜ munkatársainak javaslatai a változtatásokra.

A honlap látványban és a bővebb menükínálattal s persze a fokozatosan gazdagodó tartalommal egyaránt megújult és megújul, ennek nyomán áttekinthetőbb és könnyebben kezelhető a lakosság és a szakmai – vagyis a vállalati, intézményi – körök számára. (Erről már kaptunk is kedvező visszajelzéseket az OHÜ-honlapot rendszeresen látogatóktól.)

Az OHÜ különösen fontosnak tartja a fiatalabb korosztály megnyerését annak az „ügynek”, amit képvisel, ezért arra törekszik, hogy már óvodáskortól, majd következetesen az iskolások körében is, minél ismertebb legyen a felnövekvő gyerekek körében a szelektív hulladékgyűjtés fontossága, hasznossága. Ahhoz, hogy a fiatalabb korosztály az iskolán kívül is „foglalkozhasson” a szelektív hulladékgyűjtéssel, az OHÜ megújult honlapja a Facebook (http://www.facebook.com/szelektivinfo) és a Twitter (https://twitter.com/szelektivinfohu) közösségi oldalakon is megjelenik. Ez utóbbi fórumokon természetesen a fiatalos hangvétel lesz a jellemző, ami persze nem lehet, nem lesz ellentmondásban a szakszerű megfogalmazásokkal, a hiteles információkkal.

A megújult web-oldal kialakításánál az is nagyon fontos cél volt, hogy a folyamatosan frissülő információk eredményeként, minél több tettre kész’ fiatal ismerkedhessen meg a szelektív hulladékgyűjtés világával, új rendszerével, találjon érdekes híreket, adatokat, illusztrációkat, ami mind-mind azt erősíti, hogy a saját jövőjük érdekében is elengedhetetlen a hulladékok szelektív gyűjtése. Velük gyarapodhat majd a hulladékot szelektíven most is gyűjtők – itthon egyelőre – nem túl népes tábora. De, hát a manapság fejlett hulladékgyűjtési kultúrával rendelkező országokban is általában hosszú évekbe telt, amíg a mai kedvező arány kialakult…

A megújult www.szelektivinfo.hu – az OHÜ nyitottságából és a társadalom egészét közvetlenül és közvetve érintő tevékenységéből is adódóan – (köz)figyelmet érdemel, ezért is számolunk be a változásról. Bízunk benne, hogy Látogatóink, Partnereink megelégedésére…