Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

Kéttonnányi italoskartont gyűjtöttek a gyerekek az állatkerti környezetvédelmi programon

Csaknem kéttonnányi italoskartont gyűjtött össze az a mintegy ötezer gyermek, akik részt vettek az Állatkert hétvégi Vidám Doboz Napok elnevezésű környezetvédelmi programján.

Az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) és az Állatkert környezetvédelmi akcióján két nap alatt 4866 gyermek vett részt, kétszer több mint a tavalyi rendezvényen - tudatták közleményben a szervezők.

A környezetvédő gyerekek rekordmennyiségű, csaknem 2 tonnányi, több mint 60 ezer darab italos kartondobozt gyűjtöttek össze. Ingyenes belépőt kapott az állatkertbe minden gyermek, aki 10 darab hulladékká vált és szelektíven gyűjtött tejes és gyümölcsleves kartondobozt vitt az intézmény bejáratához. A gyerekek által begyűjtött dobozokat az IKSZ újrahasznosíttatja, ezzel 11 fa kivágását előzhetik meg.

Egy átlagos tejes és gyümölcsleves doboz minimum 75 százalékban jó minőségű papírból készül, ezért szelektív gyűjtésükkel és újrahasznosításukkal fákat lehet megmenteni a kivágástól. A magyarországi visszagyűjtési arány ugyan még elmarad a 35 százalékos európai átlagtól, ám így is mintegy 10 hektárnyi erdőt mentettek meg a szelektíven gyűjtött dobozok újrahasznosítása révén tavaly Magyarországon.

MTI