Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

Szigetel az OHÜ – „Fesztiválozik” a szelektív hulladékgyűjtés

A Sziget fesztivál idejére kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő-pontok minél nagyobb arányú és sikeresebb „látogatottsága" és telítődése érdekében – a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. felkérése alapján – az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) szakmai tanácsokkal látta el a rendezvény szervezőit. Ezek megfontolása, illetve alkalmazása következtében a Sziget-fesztiválon – különböző felületeken – megjelenik az OHÜ-logója is.

A Sziget-lakók két helyszínen helyezhetik el a papír-, az alumínium- és a műanyaghulladékot. Ehhez nemcsak az irányítótáblák, illetve az azokra kihelyezett szelektíves figurák adnak „útmutatást", hanem az őket megtestesítő, élő személyek is. A szelektívhulladék-gyűjtés központi standján „beszerezhető" információk mellett ugyanis, a külön erre a célra kiképzett – és a fesztiválterületet körbe-körbejáró – hostessek a szelektált hulladékgyűjtés fontosságáról és hasznosságáról is készek tájékoztatni az érdeklődőket és arra bíztatnak mindenkit, hogy nem nagy fáradság a környezet kímélése.

Sőt, a gyűjtőpontokon meghatározott mennyiségben leadott papír-, alumínium és a műanyaghulladékért „cserébe" pedig – a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő – kis ajándékot is kapnak a tettrekészek. Így majd – a Szigetet elhagyva – az is emlékeztetheti őket arra, hogy hazatérve is folytassák a szelektív hulladékgyűjtést.

Azok a fiatalok pedig, akik eleve szelektíven gyűjtik a hulladékot, ugyan nem lesz újdonság a Sziget-fesztiválon fölállított két gyűjtőpont, „csak" megerősödhet bennük, hogy ott is lesz lehetőségük tenni a környezetszennyezés ellen.