Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

Önkéntes-napon az OHÜ

P7250754Egy híján, két tucat szervezet mutatkozott be július 25-én Budapesten, az Akvárium Klubban megrendezett Önkéntes-nap rendezvényen. Az Új Nemzedék Programhoz kapcsolódó eseményt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kezdeményezte és olyan intézmények, mutatkozhattak be, amelyek élenjárnak az önkéntes tevékenység szervesésében koordinálásában.

Ezek közé tartozik a TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért program is, amelyet idén június 2-án tartottak s az ország mintegy 700 településén, 1500 helyszínen összesen csaknem 150 ezer önkéntes vett részt közvetlen környezete szeméttől való megtisztításában. A sikeres eseményt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Belügyminisztérium szervezte, az országra szóló kampány finanszírozását az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) biztosította.

Az Önkéntes-nap rendezvényen a VM és az OHÜ önálló standon mutatta be az egyébként második alkalommal megrendezett TeSzedd! akciót, illetve tájékoztatta az érdeklődőket a részletekről. Ez utóbbiak közül – cégek és magánszemélyek – sokan jelezték, hogy amennyiben jövőre is lesz TeSzedd! akció, akkor abban részt vesznek. Ez a fajta személyes aktivitás is abban erősítette meg a TeSzedd! szervezőit, hogy érdemes az önkéntesek együttműködésére alapozni.

P7250751P7250736