Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

Taroltak a magyarok az ISWA videóversenyén

2016ISWA Video Award Insert 2016 02Az első és a harmadik díjat is magyar filmkészítők hozták el az International Solid Waste Association, azaz az ISWA (Nemzetközi Köztisztasági Szervezet) videóversenyén. Az ISWA Video Award megmérettetésen a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Horváth Pál állhatott fel, a harmadik díjat pedig Bodnár Gábor szerezte meg. Elismerésüket a 2016. szeptember 19-21. között Újvidéken tartandó ISWA Világkongresszuson vehetik át.

Az ISWA Video Award egy online rövidfilmverseny, amelyen évről évre egy megadott témában a legkülönbözőbb típusú kisfilmekkel indulhatnak magánszemélyek. A pályázók beküldhetnek dokumentum, vagy éppen játékfilmet, sőt, akár animációt is. Egy kikötés van csak, a videó hossza, amely idén 30 és 80 másodperc közé kellett, hogy essen. A filmek témája ez alkalommal a hulladék volt.

És lássuk a magyar nyerteseket...


Az ISWA Video Award első díját Horváth Pál hozta el "The beginning and the end?" ("A kezdet és a vég?") című rövidfilmjével.

Az ISWA Video Award harmadik helyezettje pedig Bodnár Gábor "Waste doesn’t select itself" ("Így könnyebb lenne") című munkája lett.

Mindketten indultak egyébként korábban, idén tavasszal az OKTF NHI Filmpályázatán, sőt, a megmérettetésen Horváth Pál Eltévedve című munkájával elnyerte a második és a különdíjat is a 30+ kategóriában.

Az ISWA Video Award megmérettetésen az első helyezett jutalma 1500 euró, a második helyezetté pedig 750 euró volt. A verseny második díját a Fülöp-szigetekről pályázó Denniel Steven nyerte meg, "60 seconds" ("60 másodperc") című munkájával.

A nemzetközi megmérettetésre 34 filmet küldtek be a pályázók. Az indulók között volt egyébként még egy magyar filmes, Balla Gábor, aki "Don't waste your motivation!" („Mémelés”) című munkájával szintén megmérette magát idén tavasszal az OKTF NHI Filmpályázatán.

Mi az ISWA?

Az International Solid Waste Association, azaz az ISWA (Nemzetközi Köztisztasági Szervezet) egy a fenntarthatóság és a hulladékgazdálkodás fejlesztéséért világszerte tevékenykedő nemzetközi szakmai szervezet. Ezen a területen a világ legnagyobb ernyőszervezetének mondható, melynek az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság is arany fokozatú tagja.