Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

Országos elismerés a társadalmi szerepvállalás területén, az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. szemléletformáló munkájáért

Az érintettekre hangolt környezetvédelem - Újabb CSR elismerés a soproni hulladékgazdálkodóknak

A vállalatok társadalmi szerepvállalása (angol rövidítése: CSR) logikus és követendő lehetőség, ami erősíti a kapcsolatot a közösségek tagjai között. Bármely cég, a környezetért mutatott etikus hozzáállásával, közösséget tud formálni és utat tud mutatni az ésszerű, normális mindennapok megvalósításához. Ebben az évben, a KÖVET Egyesület által alapított CSR díj átvétele után, az elmúlt napokban ismét elismerést kapott az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. A 2008-ban létrehozott Magyar Üzleti Felelősség Díjára – a CSR Hungary Díjra - eddig több mint 100 cég pályázott, közülük tűnt ki az STKH mint Felelős KKV különdíjra érdemes szolgáltató.

Pályázatukban egy hulladékos cégtől szokatlan megoldást mutattak be, ugyanis a környezet iránti elkötelezettségüket azzal erősítik, hogy a székhelyül szolgáló Sopronban egy környezetbarát tisztítószereket, kozmetikumokat, játékokat és a háztartási hulladékgyűjtéshez használható termékeket árusító üzletet működtetnek. Az üzlet előtti területen havonta egy alkalommal olyan rendezvényt szerveznek, ahol a környékbeli őstermelők, kézművesek, iskolák, kiskereskedők térítésmentesen árusíthatják-népszerűsíthetik portékáikat. A Zöld Állomás üzlet és a Natura piac rövid idő alatt egy aktív közösség központjává vált. Árus és vevő, igény és megoldás egy csapásra közel kerülhet egymáshoz, ezáltal erősítve a helyi közösség önfenntartását – a rendezvény utáni hétköznapokon is. A programon mindig jelen van maga a hulladék is, információkkal, játékokkal, szemléltető eszközökkel mutatja be a cég, hogy mit is jelent a mindannyiunk számára nélkülözhetetlen, jól szervezett hulladékkezelés.

De miért is jó ez a 39 település hulladékának kezelésével megbízott STKH-nak? A cég vezetése azt vallja, hogy a lakosság együttműködése nélkül sokkal nehezebb lenne céljaikat megvalósítani. Azokkal, akik már betértek az üzletükbe, vagy részt vettek egy rendezvényükön, ahol jó élményeket szereztek, könnyebb szót érteni a „nemszeretem" szemét-témában is. Szívesen kapcsolódnak be a szemléletformáló munkába önkéntesek, civilek, cégek és diákok is, az ő segítségükkel erős bázis épült ki a tágan értelmezett környezetbarát lehetőségek bemutatására.

Az STKH büszke arra, hogy önkormányzati tulajdonú cégként egyedül, két megmérettetésen is sikerrel szerepelt, ráadásul úgy, hogy szemléletformáló munkája az alaptevékenységét is elfogadottabbá tudja tenni a szolgáltatási területén. A cégvezetés megerősítést kapott, hogy a következetes munka és a közös jó ügy iránti elkötelezettség eredményre vezet, aminek közvetlen hasznát nemcsak maga a cég, hanem az általuk kiszolgált közösség is közvetlenül érzékelheti.

További információ:
http://www.csrhungary.eu/csr-menedzsment/megvannak-az-idei-csr-hungary-dijazottak-2/
http://www.flickr.com/photos/csrhungary/