Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

Gyakornokok az OHÜ-ben

Dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter Úr és Dr. Illés Zoltán Környezetügyért Felelős Államtitkár úr védnöksége alatt a Vidékfejlesztési Minisztérium egy kiemelt gyakorlati program létrehozásáról döntött. A program részeként a kiválasztott 12 gyakornok megismerkedett a VM Környezetügyért Felelős Államtitkársággal és annak háttérintézményeivel. A 6 hét gyakorlat alatt a résztvevők átfogó képet kaphattak a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályairól, az Országos Meteorológiai Szolgálat Intézményéről, a Nemzeti Környezetügyi Intézet munkájáról, a Duna-Ipoly Nemzeti Park tevékenységéről, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségről, valamint az OHÜ munkásságáról.

Az OHÜ-ben eltöltött idő alatt (augusztus 28-30., illetve szeptember 14-17. között) ismertetésre kerültek az OHÜ főbb feladatai, céljai, szerkezeti felépítése, szervezeti egységeinek tevékenységei, futó projektjei.

A program a három nap a következő volt:

1. nap: Ügyvezetői megnyitó után az OHÜ általános felépítése

2. nap: Koordinációs Főosztály bemutatása

3. nap: Operatív Főosztály bemutatása

A gyakornokoknak lehetőségük nyílt részt venni a „TeSzedd!" országos szemétszedési akcióban, illetve látogatást tettek a Fe-Group Invest Zrt. hulladékválogató telepére is.

Szeptember 20-án került sor a program hivatalos lezárására Dr. Illés Zoltán Államtitkár Úr, Dr. Rácz András és Kovács Péter Helyettes Államtitkár urak vezetésével. A gyakornokok feladatul kapták tapasztalataik összegzésének bemutatását. Büszkék vagyunk arra, hogy legtöbben az OHÜ szervezését és változatos programjait tartották a legjobbnak.

A programot a VM sikeresnek ítélte meg, így a folytatása mellett döntött. A következő turnus kiválasztása megtörtént, a 7-7 fő október 30-31-én, illetve november 4-5-én jön az OHÜ-be elméleti képzésre.