Letölthető nyomtatványok

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a Letölthető nyomtatványok menüpont alatt megtalálhatják a megfelelő formanyomtatványokat, adatlapokat.

Ügyfélfogadási idő

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Ügyfélszolgálati iroda menüpont alatt megtalálja az ügyfélfogadási idejét.

Tájékoztató a minősítéssel kapcsolatos formanyomtatványok és kitöltési útmutatók módosításáról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a minősítési eljárásokkal kapcsolatos valamennyi formanyomtatvány és kitöltési útmutató tartalma módosításra került, a módosított dokumentumok megtalálható a Letölthető nyomtatványok pont alatt.

Ünnepi hatósági ügyintézési rend változása

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az OHÜ Nonprofit Kft. Minősítési Hatóság Főosztályán/Kabinet Jogi Irodáján/ 2014. december 22-től 2014. január 4-éig nem lesz ügyfélfogadás és az iratok személyes leadására sem lesz lehetőség.

Megértésüket köszönjük!

Az ügyfélfogadás első napja: 2014. január 5.

Minden kedves Látogatónak békés, boldog ünnepeket kívánunk!

Tájékoztató a minősítéssel kapcsolatos kérelem formanyomtatvány módosításáról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a minősítési eljárásokkal kapcsolatos kérelem formanyomtatvány tartalma módosításra került, a módosított formanyomtatvány megtalálható a Letölthető nyomtatványok pont Kérelem alpontján belül (Kérelem formanyomtatvány v1.4).

Hatósági ügyintézési rend változása

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az OHÜ Nonprofit Kft. Minősítési Hatóság Főosztályán/ Kabinet Jogi Irodáján/ az ügyfélfogadás rendje a 2014. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 33/2013. (VIII. 30.) NGM rendelet alapján, a 2014. október 18-24. közötti időszakban az alábbiak szerint alakul.

2014. október 18., szombat – munkanap, ügyfélfogadás 9.00-12.00.

2014. október 23., csütörtök – Nemzeti Ünnep

2014. október 24., péntek – pihenőnap

A többi napon az ügyfélfogadás a megszokott rend szerint alakul.

Megértésüket köszönjük!

Megérkeztek a minősítő okirat időbeli hatályának meghosszabbítására irányuló első kérelmek

Az első minősítő okiratok tavaly szeptember és október során, majd egészen év végéig egyre nagyobb számban kerültek kibocsátásra. Időbeli hatályuk a törvény értelmében egy évre szól. Felhívjuk a figyelmet, hogy a minősítő okirattal rendelkező közszolgáltatók vizsgálják meg minősítő okiratuk időbeli hatályának lejártát, mivel gondoskodniuk kell az okirat időbeli hatályának meghosszabbításáról. A meghosszabbításról szóló eljárást a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló 2013. évi CXXV. törvény (a továbbiakban: Mtv.) 13. § (1)-(4) bekezdése szabályozza.

Bővebben...

Közlemény

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 90. § (8) bekezdése előírja, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást 2014. július 1-jétől csak az a nonprofit gazdasági társaság végezhet, amely hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedéllyel és az OHÜ által kiállított minősítő okirattal rendelkezik.

Bővebben...

Közszolgáltatói minősítés konferencia

Hatályos minősítési törvény

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló 2013. évi CXXV. törvényt 2013. július 04-én hirdették ki (Magyar Közlöny 115. szám).

(A hatályos jogszabály megnyitásához kattintson ide.)

Konzultációs lehetőség

A minősítést kérelmező ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében, valamint tekintettel arra, hogy a minősítési eljárás teljesen új hatósági eljárásként jelenik meg, az OHÜ a minősítési eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtását megelőzően, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 5. §. (1)-(3) bekezdésében szabályozott tájékoztatási kötelezettségen túlmenően szakmai és jogi jellegű szóbeli konzultációs lehetőséget biztosít.

Előzetes bejelentkezés, kapcsolatfelvétel: minosites@ohukft.hu.