Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

EM cimeres logo ARANY HU

Országos Hulladékgazdálkodási Konferencia – Budapest - 2016. május 18-19.

Konferencia 2016 logo magyarA Földművelésügyi Minisztérium és az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága 2016. május 18-19. között Budapesten ismét megszervezi az Országos Hulladékgazdálkodási Konferenciát (www.zoldkonferencia.hu).

A hazai hulladékgazdálkodás fő irányaira ható külső és belső tényezők mérlegelésében a hazai előadók mellett néhány neves európai szakértő előadását is meghallgathatják a résztvevők.
Magyarország környezeti állapotának bemutatása mellett szó lesz a körforgásos gazdaság kialakításának lehetőségéről, várható hatásairól – a fontosabb anyagáramokra, főleg a csomagolási (pl. üveg) hulladékokra fókuszálva. Így pl. szó lesz az építési-bontási hulladék kezelésének hazai és külföldi tapasztalatairól, valamint a közeljövőben megnyíló pályázati lehetőségek ismertetéséről.
Magyarország évről évre több, a fenntartható hulladékgazdálkodáshoz is kötődő szemléletformáló programban vesz részt – jelentős számú hazai önkéntes és intézmény bevonásával. Ezek közül a tavalyi Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében lebonyolított hazai programok kategória-győztesei a konferencia keretében veszik át a magyarországi koordinátor által adományozott elismeréseket.
A tavalyi kedvező tapasztalatok alapján a konferencia regisztrált résztvevői számára – igény szerint – ismét lehetőséget biztosítunk ingyenes Partnerpont működtetésére, amely kiváló alkalmat ad a kötetlen szakmai bemutatkozásra, illetve partnerkeresésre.

Bővebb információ: www.zoldkonferencia.hu