Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

EM cimeres logo ARANY HU

Átvette a Hulladékgazdálkodásért Díjat dr. Hajdú György

dijatadas Hajdu Gyorgy 1 webCsütörtökön átvette a Hulladékgazdálkodásért Díjat az Életmű kategória győztese, dr. Hajdú György. Az FKF Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója külföldi útja miatt nem tudott részt venni a hivatalos átadási ceremónián, március 19-én a gödöllői „Új utakon a hazai hulladékgazdálkodás" című konferencián. Az elismerést Vámosi Oszkár, az OHÜ Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) ügyvezetője adta át a díjazottnak az OHÜ-székházban.

Az OHÜ a Hulladékgazdálkodásért Díj Életmű kategóriában átadott elismerésével olyan magyar állampolgárságú természetes személy életművét kívánta elismerni, akinek tevékenysége, munkássága különösen elismerésre méltó a hazai hulladékgazdálkodás területén. A díjról a Díjbizottság döntött, a most először átadott elismerést dr. Hajdú György, az FKF Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, szaktanácsadó, címzetes főiskolai tanár kapta.

Dr. Hajdú György 1958 óta tevékenykedik a főváros szolgálatában. 1963 és 1978 között a Fővárosi Köztisztasági Hivatal igazgatója, majd az FKF Rt., később Zrt. vezérigazgatója volt, egészen 2007-ig.
1972 és 1990 között a Köztisztasági és Településtisztasági Társaság elnöke volt. 1970-től alapító tagja az ISWA Nemzetközi Köztisztasági Világszervezetnek, ahol a nemzeti tag elnökeként a tudományos technológiai bizottság tagjaként a 2013-as esztendőig aktívan tevékenykedett. Az ISWA nemzetközi szervezetének örökös tagja.

Tevékenységét korábban Pro Natura, Pro Urbe Budapest, Budapestért, Települési környezetünk védelmében és a Környezet védelméért díjjal is elismerték.

dijatadas Hajdu Gyorgy 2 web