Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

EM cimeres logo ARANY HU

Tisztítsuk meg együtt a XVI. kerületi Kertvárost június 2-án, szombaton!

ÚJRA FELVESSZÜK A KESZTYŰT

12-05-21-xvi-keruleti-ujsag-450x450Második alkalommal szervezi meg az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség a TeSzedd! – összefogás a tiszta Magyarországért elnevezésű hulladékgyűjtő akcióját, amelyhez a XVI. kerületi Önkormányzat is csatlakozott. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót Kovács Péter polgármester és Vámosi Oszkár, az ügynökség ügyvezetője május 21-én.

A tavaly elindított kezdeményezés célja a magyar társadalom figyelmének felkeltése, mivel a szemetelés sajnálatos módon országos méreteket ölt. Egy nap alatt ugyan nem lehet megtisztítani az országot, de az önkéntesek szembesülhetnek azzal, hogy milyen fáradtságos és időigényes munka a szemetet összeszedni, megfelelő helyre elszállítani és lerakni. A szervezők véleménye szerint nagy valószínűséggel megváltozik a szemlélete annak, aki részt vesz egy ilyen akcióban, és odafigyel arra, hogy a jövőben ne szemeteljen se ő, se más.

Vámosi Oszkár elmondta: a rendezvény célja egyfajta társadalmi csapatépítés is, amelynek keretében az önkénteseknek idén a lakókörnyezetüket kell megtisztítaniuk a felgyülemlett szeméttől, hiszen saját életükkel, környezetükkel szívesebben foglalkoznak az emberek. Ennek érdekében a www.teszedd.hu oldalon lehet regisztrálni május 30-ig, majd a jelentkezők szöveges üzenetben kapnak értesítést arról, hogy a Kertváros mely pontján lesz szükség a segítségükre június 2-án.

(forrás: XVI. Kerületi Újság – 2012.05.26)