Main menu

A 2023. évi közbeszerzési eljárások eredményeképpen megkötött szolgáltatás-megrendelési szerződések alapján benyújtandó nyomtatványokkal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk:

 

 

A jelentés nyomtatvány Főlap összesítő Kbt. kitöltésével kapcsolatban értesítjük, hogy a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 138. § (3) bekezdése alapján a közbeszerzési eljárásban nyertes ajánlattevő alvállalkozó alkalmazása esetén az alvállalkozói teljesítést követően köteles bejelenteni az ajánlatkérőnek az ajánlattevői teljesítésen belül az alvállalkozói teljesítés

-        tényleges százalékos arányát,

-        az ellenszolgáltatás teljesítésének időpontját és

-        a kifizetett ellenszolgáltatás értékét.

 

A bejelentést a szerződés IX. fejezet 3. pontja szerinti jelentés(ek) benyújtásával egyidejűleg szükséges megtenni, amelynek elkészítéséhez a minisztérium nyertes ajánlattevők számára a nyomtatvány részeként elkészítette a Főlap összesítő Kbt. allapot. Amennyiben az allap kitöltése valamilyen oknál fogva ajánlattevő részéről nem lehetséges, abban az esetben bármilyen olyan bejelentés elfogadásra kerül a minisztérium részéről, amelyek a Kbt. 138. § (3) bekezdése szerinti információkat tartalmazzák. Amennyiben az ajánlattevők részére szükséges a Főlap összesítő Kbt. allap füzetvédelemmel el nem látott változata, kérjük, az ismert elérhetőségek valamelyikén jelezzék felénk.

 

Végezetül felhívjuk a nyertes ajánlattevők szíves figyelmét, hogy a Kbt. 138. § (3) bekezdés utolsó mondata szerinti bejelentést az alvállalkozó részére kifizetett ellenszolgáltatás teljesítését követően haladéktalanul meg kell küldeni az Energiaügyi Minisztérium részére.