Letölthető nyomtatványok

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a Letölthető nyomtatványok menüpont alatt megtalálhatják a megfelelő formanyomtatványokat, adatlapokat.

Ügyfélfogadási idő

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Ügyfélszolgálati iroda menüpont alatt megtalálja az ügyfélfogadási idejét.

AM logo

Konzultáció a kérelem benyújtása előtt

A minősítést kérelmező ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében, valamint tekintettel arra, hogy a minősítési eljárás teljesen új hatósági eljárásként jelenik meg, az OHÜ a minősítési eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtását megelőzően, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 5. § (1)-(3) bekezdésében szabályozott tájékoztatási kötelezettségen túlmenően szakmai és jogi jellegű szóbeli konzultációs lehetőséget biztosít. A szóbeli konzultáció az egyes minősítési osztályok eléréséhez szükséges követelményekre, valamint az e követelményeknek való megfelelést igazoló dokumentumokra terjedhet ki (az ügyintézés menete, a benyújtandó dokumentációk műszaki követelményei, a csatolandó dokumentumok stb.)

Konzultáció csak a kérelem benyújtását megelőzően kezdeményezhető, folyamatban lévő ügyekre nem terjed ki!

A konzultáció

  1. az eljárás során szükséges és előírt hatósági cselekményeket nem pótolja,
  2. a törvény előírásainak betartása és a kérelmező részére előírt jogcselekmények végrehajtása alól nem mentesít, továbbá
  3. nem szolgálhat hivatkozási alapul a kérelmezett minősítési osztály megfelelősége elbírálásánál.

A konzultáció iránti igényt az ügyfelek

  1. ügyfélfogadási időben az Ügyfélszolgálati irodán (1095 Budapest, Kvassay Jenő u. 1.),
  2. postai úton a 1380 Budapest, Pf.: 1172 levelezési címen, vagy
  3. a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímen

jelenthetik be.

A konzultációs igény bejelentésekor kérjük, minden esetben szíveskedjenek (az Egyéb nyomtatványok menüpontból letölthető) konzultációs adatlapot a kérelmező adataira vonatkozóan kitöltve megküldeni.

A kérelmezőnek a kezdeményezett személyes konzultáció esetén igazgatási szolgáltatási díjat (a továbbiakban: díj) kell fizetnie. A díjat a szolgáltatás igénybevételét követően, számviteli bizonylat ellenében, készpénzben a helyszínen vagy átutalással – a számviteli bizonylat kézhezvételét követő 8 napon belül – kell a kérelmezőnek megfizetnie. További információk az Igazgatási díjak menüpont alatt érhetők el.

Közszolgáltatói minősítés konferencia

Hatályos minősítési törvény

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló 2013. évi CXXV. törvényt 2013. július 04-én hirdették ki (Magyar Közlöny 115. szám).

(A hatályos jogszabály megnyitásához kattintson ide.)

Konzultációs lehetőség

A minősítést kérelmező ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében, valamint tekintettel arra, hogy a minősítési eljárás teljesen új hatósági eljárásként jelenik meg, az OHÜ a minősítési eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtását megelőzően, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 5. §. (1)-(3) bekezdésében szabályozott tájékoztatási kötelezettségen túlmenően szakmai és jogi jellegű szóbeli konzultációs lehetőséget biztosít.

Előzetes bejelentkezés, kapcsolatfelvétel: minosites@ohukft.hu.