Letölthető nyomtatványok

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a Letölthető nyomtatványok menüpont alatt megtalálhatják a megfelelő formanyomtatványokat, adatlapokat.

Ügyfélfogadási idő

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Ügyfélszolgálati iroda menüpont alatt megtalálja az ügyfélfogadási idejét.

AM logo

Gyakran ismételt kérdések

A minősítési eljárásokkal kapcsolatban eddig feltett kérdéseket, az eddig lezajlott konzultációk tapasztalatait és a leggyakrabban előforduló hibákat foglalja magába az alábbi tájékoztató. A minősítési hatóság segítséget nyújt a kérelmező közszolgáltatók számára, a fogalmak tisztázásához, a leggyakoribb hibák elkerüléséhez, kérelmük megalapozásához. A hatóság felhívja a figyelmet, hogy a tájékoztatás szövege nem tekinthető hatósági állásfoglalásnak, minden egyes konkrét hatósági ügyben a tényállást egyedileg kell tisztázni, így az előadás szövege nem szolgálhat egyetlen hatósági ügyben sem hivatkozási alapul. Lehetségesek vitatott kérdések, amelyekben a hatósági jogalkalmazói, végső soron a bírósági jogalkalmazói gyakorlatra vár a megoldás kimunkálása.

Dr. Hajdók János
minősítési hatósági főosztályvezető

Közszolgáltatói minősítés konferencia

Hatályos minősítési törvény

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló 2013. évi CXXV. törvényt 2013. július 04-én hirdették ki (Magyar Közlöny 115. szám).

(A hatályos jogszabály megnyitásához kattintson ide.)

Konzultációs lehetőség

A minősítést kérelmező ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében, valamint tekintettel arra, hogy a minősítési eljárás teljesen új hatósági eljárásként jelenik meg, az OHÜ a minősítési eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtását megelőzően, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 5. §. (1)-(3) bekezdésében szabályozott tájékoztatási kötelezettségen túlmenően szakmai és jogi jellegű szóbeli konzultációs lehetőséget biztosít.

Előzetes bejelentkezés, kapcsolatfelvétel: minosites@ohukft.hu.