Letölthető nyomtatványok

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy a Letölthető nyomtatványok menüpont alatt megtalálhatják a megfelelő formanyomtatványokat, adatlapokat.

Ügyfélfogadási idő

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Ügyfélszolgálati iroda menüpont alatt megtalálja az ügyfélfogadási idejét.

AM logo

Közlemény

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 90. § (8) bekezdése előírja, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást 2014. július 1-jétől csak az a nonprofit gazdasági társaság végezhet, amely hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedéllyel és az OHÜ által kiállított minősítő okirattal rendelkezik.

Az OHÜ Nonprofit Kft. erre szakosodott minősítési hatósági főosztálya munkáját az elmúlt hetekben, e hulladékgazdálkodási közszolgáltatást ellátó gazdasági társaságok részére minősítő okiratok kibocsátása határozta meg.

Az elmúlt időszak feszített munkájának és a kérelmezőkkel folytatott konstruktív együttműködésnek köszönhető, hogy valamennyi olyan esetben, ahol a kérelmező megfelelt a jogszabályi követelményeknek, az OHÜ Nonprofit Kft. a minősítő okiratot 2014. június 30-ig kiadta.

Felhívjuk arra a figyelmet, hogy hamarosan a minősítő okirat időbeli hatályának (újabb 12 hónapra történő) meghosszabbításával kapcsolatos részletes tájékoztatót teszünk közzé a honlapunkon.

 

Budapest, 2014. július 1.

Minősítési Hatósági Főosztály

Közszolgáltatói minősítés konferencia

Hatályos minősítési törvény

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló 2013. évi CXXV. törvényt 2013. július 04-én hirdették ki (Magyar Közlöny 115. szám).

(A hatályos jogszabály megnyitásához kattintson ide.)

Konzultációs lehetőség

A minősítést kérelmező ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében, valamint tekintettel arra, hogy a minősítési eljárás teljesen új hatósági eljárásként jelenik meg, az OHÜ a minősítési eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtását megelőzően, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 5. §. (1)-(3) bekezdésében szabályozott tájékoztatási kötelezettségen túlmenően szakmai és jogi jellegű szóbeli konzultációs lehetőséget biztosít.

Előzetes bejelentkezés, kapcsolatfelvétel: minosites@ohukft.hu.