Általános információk

Vállalati információk

Archív információk az OKTF NHI-ről

Partnereink

Hulladékgazdálkodásért Díj

EM cimeres logo ARANY HU

A 2016. évre vonatkoz Országos Gyűjtési és Hasznosítási Terv (OGyHT'16 - v3)

Jóváhagyásra került a 2016. évi Országos Gyűjtési és Hasznosítási Terv legújabb változata (OGyHT’16 v3), mely elsősorban a közeljövőben megjelenő közbeszerzési eljárásokban érintett mennyiségeket tartalmazza.

SZVSZ tájékoztatás

Tisztelt Közszolgáltató Partnerünk!

Az Önök és az OKTF-NHI által megkötött 2016. évi szolgáltatásvásárlási szerződés (SZVSZ) 10.1. pontja alapján:

„Az éves várható gyűjtés teljesítése tekintetében, a tárgyév július 31. napja forduló napnak számít. Amennyiben az éves szinten jelen szerződésben anyagáramonként a vállalt hulladékmennyiségek vonatkozásában az I-VII. havi időarányos részhez képest a forduló napon bármelyik anyagáramban a vállalt 75 %-nál kevesebbet teljesít a közszolgáltató, köteles készlet nyilatkozatot tenni, a tárgyév július 31. napjáig gyűjtött, hasznosításra át nem adott hulladék tekintetében. Valóságnak nem megfelelő adatokat tartalmazó készletnyilatkozat a jelen szerződés OKTF NHI általi azonnali felmondását vonhatja maga után.”

Az SZVSZ 14.1. pontja alapján
„Kötelesek a felek egymással együttműködni a jelen szerződés teljes körű megvalósítása érdekében, és egymást minden – a jelen szerződés teljesítése szempontjából fontos vagy fontosnak vélt kérdésről, fejleményről lehetőség szerint előzetesen vagy utólag haladéktalanul értesíteni.”

Felhívjuk az érintett közszolgáltató partnereink figyelmét, hogy amint a szükséges adatok a rendelkezésükre állnak, és abból megállapítható, hogy a fentiek alapján kötelesek készletnyilatkozatot tenni, úgy haladéktalanul küldjék meg a készletnyilatkozatukat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elektronikusan és cégszerűen aláírva papír alapon is augusztus 15. napjáig, a leadandó júliusi havi jelentéssel egyidejűleg.

Amennyiben a fentiek Önöket nem érintik, úgy kérjük, tekintsék tárgytalannak.

A 2016. évre vonatkozó Országos Gyűjtési és Hasznosítási Terv (OGyHT'16 - v2)

Feltöltésre került a környezetvédelmi termékdíj köteles termékek 2016. évi országos gyűjtési és hasznosítási tervének módosítását tartalmazó dokumentum.

Az OGyHT’16 a minisztériumot terhelő tranzakciós illetékre tekintettel került módosításra, mely összeg az OKTF NHI költségvetéséből került levonásra. A módosítás a hulladékgazdálkodás szakmai szempontból történő változtatását nem érinti.

E-mail elérhetőségek változása

Tisztelt Partnereink!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy 2016. május 30-tól elektronikus úton kizárólag az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. központi e-mail elérhetőségen várjuk elektronikus leveleiket, mivel ettől a naptól az OKTF NHI Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címe megszűnt.

Ugyanez a változás érvényes az OKTF NHI többi elérhetőségére is: ettől a naptól kizárólag az „oktf-nhi.gov.hu” végződésű e-mail címeken tudnak nekünk levelet küldeni, az „ohunonprofit.hu” és „ohukft.hu” végződésű e-mail címeken nem.

Ennek értelmében kérjük Tisztelt Partnereinket, hogy a régi e-mail címeinkre ezentúl ne küldjenek megkereséseket, mert azok nem kerülnek továbbításra az új elérhetőségeinkre.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy postázási címünk (1380 Budapest, Pf. 1172), számlázási címünk (1016 Budapest, Mészáros u. 58/A), valamint telefonos ügyfélszolgálati elérhetőségünk (06/70-777-1238) továbbra is változatlan.

Szíves megértésüket köszönjük!

KÖZLEMÉNY!

Tisztelt Partnereink!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2016. április 15-én az OKTF NHI a 1095 Budapest, Kvassay út 1/A szám alatt található telephelyéről a 1016 Budapest, Mészáros utca 58. szám alatt található székhelyre költözik.


Felhívjuk a figyelmüket, hogy ennek következtében:

  • április 15-én szervezetünk kizárólag telefonos ügyfélszolgálaton keresztül elérhető el (telefonszám: +36-70-777-1238, munkaidőben),
  • a 2016. április 15-én küldött elektronikus leveleiket legkorábban 2016. április 18-án tudjuk elolvasni,
  • április 15-én személyes iratleadásra nincs lehetőség,
  • április 18-tól iratleadásra kizárólag a 1016 Budapest, Mészáros utca 58/B szám alatt van lehetőség.


Számlázási (1016 Budapest, Mészáros utca 58/A) és postázási címünk (1380 Budapest, Pf. 1172) a költözést követően is változatlan marad.
Szíves megértésüket köszönjük!

 

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség
Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság

2016. évi Közszolgáltató Partnereinket érintő havi jelentés, valamint a nyitó jelentés

Feltöltésre kerültek a 2016. évi Közszolgáltató Partnereinket érintő havi jelentés, valamint a nyitó jelentés nyomtatványai.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy kifizetési igény benyújtására kizárólag az OKTF NHI által aláírt és hatályos szolgáltatásvásárlási szerződéssel rendelkező Partnereink jogosultak.

Tájékoztatás a Szolgáltatásvásárlási szerződés és a kapcsolódó adatlap módosításáról

Tájékoztatjuk, hogy a honlapra felkerült a 2016. évre vonatkozó módosított szolgáltatás-vásárlási szerződés (SZVSZ), ezért kérjük, hogy ezt a verziót legyenek szívesek 3 példányban, aláírva beküldeni.

A módosítás bizonyos rendelkezéseket pontosított, kiegészített, illetve egyes pontokban a Közszolgáltatók számára kedvezőbbé tette a szolgáltatás-vásárlási szerződés rendelkezéseit, a Közszolgáltatóktól érkezett észrevételeket figyelembe véve.

A főbb SZVSZ változtatások a következők:

  • A szerződés 3.2.5. pontjában a gyűjtőedény mérete 2.500 l-re módosult 1.100 l-ről.
  • A szerződés 6.8. pontjába könnyítésként került bele, hogy az engedélyek hitelesített fordítását is elfogadjuk.
  • A szerződés 9.10. pontban meghatározásra került az az időtartam amelyre kamat szabható ki.
  • A szerződés 10.2. pontjában a kötbér mértéke csökkent.
  • A szerződés 8.2.1. pontjában egyértelműen meghatározásra került a havi jelentéshez kapcsolódó számlák záradékolásának formai követelménye.
  • A loggerrel kapcsolatos rendelkezések kiegészítésre kerültek a felelősség egyértelműsítése érdekében.
  • A loggerrel kapcsolatos nyilatkozat benyújtását töröltük.

Bízunk benne, hogy a megvalósított módosítások a szerződés teljesítésének elősegítését szolgálják.

2013. évre vonatkozó Háttéranyag az Országos Gyűjtési és Hasznosítási Adatokhoz

Feltöltésre került a környezetvédelmi termékdíj köteles termékek országos gyűjtésének, előkezelésének és hasznosításának 2013. évi tényadatait tartalmazó dokumentum.

Közlemény szerződött közszolgáltató partnereink részére

Felhívjuk szerződött közszolgáltató partnereink figyelmét, hogy a 2015. évi Szolgáltatásvásárlási Szerződés 10.4. pontja alapján tárgyév december 31. napjáig van lehetőség arra, hogy a Szolgáltatásvásárlási Szerződésben vállalt éves hulladék mennyiségek módosítását kezdeményezze a 2. melléklet új adatokkal történő benyújtásával, és annak három eredeti példányban történő benyújtásával.

Az OKTF NHI kizárólag a 2015. december 31. napjáig ajánlott küldeményként postára adott mennyiségi módosításokat fogadja be. A fenti határidőn túl feladott kérelmeket az OKTF NHI érdemi vizsgálat nélkül küldi vissza a szerződött közszolgáltató részére.

A Szolgáltatásvásárlási Szerződés 9.8. alapján „Amennyiben a Közszolgáltató 2015. december 31-ig nem teljesíti a jelent Szerződés 2. mellékletében vállalt mennyiség legalább 95 %-át és nem kezdeményezte a 2. melléklet módosítását, úgy az elmaradás mértékének 50 %-ig, de legfeljebb a teljes mennyiség nettó ellenértékének 25 %-ig korlátozott mértékű hibás teljesítési kötbér terheli.”.

ÖKOINDUSTRIA 2015. – Budapest, október 14-16.

A szakkiállítás kivételes lehetőséget nyújt az innovatív környezetvédelmi technológiák és szolgáltatások bemutatására, továbbá fórumot biztosítanak az információcserére, technológia transzferre, és szakmai együttműködésekre. Tematikája magába foglalja a megújuló energia, az energiahatékonyság, az ökoépítészet, a klímavédelem, a hulladék, a másodnyersanyagok, a hulladékból készült termékek, a vízvédelem, talajvédelem, a biotechnológiák, a levegővédelem, valamint a zaj és rezgésvédelem területét.

Figyelemfelhívás közszolgáltató partnereink részére

Tisztelt Közszolgáltató Partnerünk!

A hulladékgazdálkodási tevékenységek nyilvántartásba vételéről, valamint hatósági engedélyezéséről szóló 439/2012. (XII: 29.) Korm. rendelet 12. §-a alapján:

„A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenységet a környezetvédelmi hatóság a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló törvényben meghatározott minősítési engedélyben engedélyezi.”

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység minősítéséről szóló 2013. évi CXXV. törvény (a továbbiakban: Mtv.) 22. §-a értelmében a korábban kiadott minősítő okiratok hatálya legkésőbb 2015. december 31. napján lejár. Erre tekintettel a közszolgáltatóknak legkésőbb 2015. december 31. napjáig be kell szerezniük a minősítési engedélyeket, ehhez be kell nyújtaniuk a minősítési engedély iránti kérelmüket.

Bővebben...